Середа, 24.04.2024, 13:02 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2014 » Березень » 25 » Співаємо тобі, Кобзарю!
12:11
Співаємо тобі, Кобзарю!
 
Вшанування Великого Кобзаря відбувалося у Білицькій  музичній школі по особливому. До цієї знаменної дати – 200 річчя з дня народження Тараса Шевченка, учні та викладачі почали готуватися заздалегідь. По перше треба було знайти музичні твори, які були написані на вірші Тараса Шевченка, а по друге опанувати їх, щоб з розумінням, впевнено їх виконати. Як підсумок, було опановано дванадцять вокальних творів, які були створені видатними майстрами у різні часи.Деякі з них носять назву народних пісень, хоча мають своїх авторів. Поезія Тараса Шевченка дуже співуча, легко кладеться на музику. Треба зазначити, що митцями написано більше 1500 музичних композицій, в основі яких вірші нашого Великого Кобзаря. 
 
 
 
 
 
 
 
В підготовці до концерту приймали участь: хор викладачів школи «Благовіст», хор учнів старших класів, хор учнів молодших класів, вокальний ансамбль учнів та ансамбль бандуристів «Криниченька». Усього було на сцені близько 80 учасників.
 
Багато учнів підготували до цього свята свої подарунки: намалювали портрети Кобзаря учні Харченко Анатолій, Журавльова Катерина, Коптєлова  Катерина; зв’язала Україночку Катерину Бундур Дар’я; емоційно читали вірші поета Прудіус Софія, Крафт Радіон, Євдокимова Вероніка, Кравченко Данило, Кордюкова Анастасія; «Легенду про Україну» прочитала Кіпаренко Анастасія музичний супровід на бандурі Леонової О.В.; багато учнів були одягнені в українські національні костюми.  Багато хто приніс книжки з творами Тараса Шевченка різних років видання. Обзор творчості та життєвих шляхів поета підготувала і провела викладач Нестеренко А.М.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Зведений хор викладачів та учнів старших класів з піднесенням, емоційно виконали всім відомий та любимий «Реве та стогне Дніпр широкий» Д.Крижанівського та «Учитеся, брати мої» А.Кос-Анатольського. У виконанні молодшого хору прозвучали «Зоре моя вечірняя», «Вітер в гаї не гуляє», «Зацвіла в долині» . А старший хор виконав «Думи мої», «По діброві вітер виє», «Заповіт», Зоре моя вечірняя». Два твори було виконано під акомпанемент ансамблю бандуристів «Криниченька», керівник Леонова О.В.  
 
До програми концерту було включено твори композитора донеччини Віктора Реви «Садочки зацвіли» та «Орися ж ти, моя ниво» в яких автор створив світлий і прозорий образ пейзажної спрямованості.
 
Сучасні композитори теж звертаються до не вмирущих творів Кобзаря. Так, композитор Олександр Тищенко створив пісню «Бандуристе, орле сизий», яка прозвучала у концерті у виконанні  викладача Демчук В.С., до речі вона була ведучою концерту.
 
 
Великий Кобзарю, вклоняємось до землі за твоє безсмертне слово, за віру, за надію, що над Україною ще зійде світанкова щаслива зоря волі й добробуту, зоря свободи і розвитку.
 
Заступник директора з навчальної роботи
Губа Г.І.




Останні новини:


Подібні статті:




Категорія: Шкільні концерти | Переглядів: 642 | Додав: admin | Теги: новости 2014 года | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]