Четвер, 18.04.2024, 11:14 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2017 » Березень » 3 » МИСТЕЦЬКИЙ АРСЕНАЛ
09:58
МИСТЕЦЬКИЙ АРСЕНАЛ

      В березні місяці світова музична культура святкує 175 років від дня народження  Миколи  Лисенка. Найвидатнішого українського композитора другої половини XIX — початку XX ст., основоположника української класичної музики, який увійшов в історію національного мистецтва як талановитий диригент, вдумливий педагог, вчений-фольклорист і визначний музично-громадський діяч.

       Юні музикознавці Білицької музичної школи№2 – Олена Хабенко та Ксенія Торговець (викладач Корячко Т.Г.) стали лауреатами ІІ ступеню Відкритого регіонального конкурсу «Мистецький Арсенал» серед учнів шкіл мистецтв у м. Слов’янськ, по українській музичній літературі.  Складні тестові завдання, музична вікторина по всій творчості митця, цікава презентація та блискучий захист реферату – все це було виконано бездоганно, дівчата достойно витримали труднощі, не дивлячись на те, що були наймолодшими учасницями. Наступний етап – це запрошення та участь у регіональному конкурсі «Бахмутська Весна» у Бахмутському коледжі мистецтв. Побажаємо Олені та Ксенії перемоги та подальших творчіх успіхів!

 

 

  

        Значення творчості Миколи Лисенка для української музичної культури неоціненне. Своїми творами він вперше спробував підсумувати величезний період розвитку вітчизняної музики на основі глибокого і всебічного вивчення народного життя і народної творчості. У Миколи Віталійовича в серці жила музика, сповнена дівочої зажури, козацьких веселощів, степового вітру й голосу бандури. І дуже здорово, що молоде покоління захоплюються українською національною культурою і являються її продовжувачами!



Категорія: Шкільні новини | Переглядів: 501 | Додав: dirigor | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]