Четвер, 18.04.2024, 02:18 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2018 » Лютий » 2 » Хрещенням відкриваються небеса
21:44
Хрещенням відкриваються небеса

                       «Хрещенням відкриваються небеса»


У Покровському благочинні пройшов XII фестиваль духовної музики «Хрещенням відкриваються небеса».


22 січня у Палаці культури шахтоуправління «Покровське» пройшов XII регіональний фестиваль духовної музики «Хрещенням відкриваються небеса». У фестивалі взяли участь хорові колективи Покровська, Родинського, Білицького, Мірнограда, Покровського і Слов'янського району, Авдіївки і Краматорська - всього 14 колективів. З року в рік фестиваль розвивається і міцніє при активній участі благочинного Покровського округу, настоятеля Свято-Михайлівського храму, протоієрея Олександра Кондратюка і величезній підтримці Благодійного фонду «Надія». Завдяки енергії і бажанням батька Олександра, конкурс хорових колективів стільки років збирає воєдино початківців вокалістів і професійних музикантів, студентів і викладачів, прихожан храмів, і тих, хто тільки стає на шлях воцерковлення.


Духовна музика є тим скарбом, який Церква накопичила в собі, і вона цим скарбом ділиться: не тільки в храмі, але і на концертних майданчиках. У цьому сенсі фестиваль «Хрещенням відкриваються небеса» можна позначити як важливу місіонерську акцію. А той факт, що він проводиться вже в 12 раз, говорить про надзвичайну популярність заходу. На нього все так же з'їжджається велика кількість гостей, зростає з кожним роком і число учасників. Виступаючих стає більше, але головне, безумовно, це якість співу. Не секрет, що духовні твори досить складні для виконання. Тому відрадно відзначити, що і вокальну майстерність учасників постійно вдосконалюється.


Справжнім подарунком для цінителів духовної музики став виступ постійних учасників фестивалю «Хрещенням відкриваються небеса», хору духовної музики викладачів музичної школи №2 «Благовіст» з м. Білицьке. Щедро дарують своїм слухачам прекрасні миті знайомства з чистою піднесеної музикою духовних піснеспівів. 27 років хор «Благовіст»  прищеплює любов до духовної музики молодим поколінням. Всі цінителі хорового співу, які з року в рік стежать за історією фестивалю, прекрасно знали беззмінного керівника - Григорія  Івановича Губу. На жаль, у вересні 2017 року, Григорій  Іванович  пішов з життя, але його улюблену справу,  колеги та учні його,  будуть продовжувати - нести людям зцілення духовною музикою. Справу  свого вчителя підхопила його учениця - Тищенко Ганна  / регент  хору духовної  музики  викладачів  музичної  школи  №2 «Благовіст» - м.Білицьке /.  Виконання колядки «Пречиста діва»  і  пісні «Ой, на горі сніг біленький» муз. В.Стеценка, стали прекрасним підтвердженням того, що справа  Григорія  Івановича  буде жити, розвиватися і процвітати.



Категорія: Шкільні новини | Переглядів: 430 | Додав: dirigor | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]