П`ятниця, 29.03.2024, 01:16 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2013 » Липень » 29 » Гімн-головна пісня України
13:33
Гімн-головна пісня України
На фото: викладач хоровою класу Г. І Губа, концертмейстер Демчук В.С. та їх вихованці, учасники конкурсу.

Одним з державних символів України є її Гімн. Він має свою історію створення та авторів. А починалось, це ще у далекому 1862 році, коли український етнограф, фольклорист, поет Павло Чубинський написав вірш «Ще не вмерла Україна», патріотичний зміст якого надихнув композитора Михайла Вербицького написати музику. Довгий час цей твір був національним гімном .українського народу. Музичну редакцію Державного гімну затвердила Верховна Рада України 15 січня 1992 року. Проте текст затверджено Законом України лише 6 березня 2003 року зі словами першого куплету та приспіву твору Петра Чубинського «Ще не вмерла Україна».

На урочистих заходах виконується Державний гімн і прикро дивитися як деякі учасника ледь відкривають рота при його виконанні, або зовсім не знають одів. От і вирішив керівник хорового класу Білицької музичної школи   навчити учнів музичної школи грамотно та натхненно виконувати Гімн України. Щоб усі, хто прийшов до музичної школи, знали та застосовували його у житті. І учні це роблять з задоволенням. Про це свідчить конкурс на краще виконання Гімну, який пройшов у школі за ініціативи учнів. У цьому цікавому заході взяли участь 18 учнів молодших і старших класів, які до цього пройшли ретельний відбір та перевірку виконання.

Слід підкреслити - всі прийшли за власним бажанням. Всі ретельно готувалися до цієї події, навіть деякі виготували національні костюми та атрибутику. Однією з важливіших умов конкурсу було виконання твору без супроводу (а сареііа). Безумовно, це ускладнювало завдання, але і підкреслювало справжню майстерність під час виконання.

Змагання відбувались у двох вікових категоріях: молодша група учні 3-4 класів та старша група учні 5-7 класів. Журі конкурсу очолювала директор школи Корячко Т.Г., до його складу увійшли викладачі та учні випускних класів.

Дітинамагалися емоційно та з розумінням донести зміст виконуваного твору. Кожний справився з цим завданням, та був особистістю на сцені. Але змагання є змаганням і завжди є переможці, хто з цим справився краще. Як підсумок у молодшій групі І місце виборола Капітанова Єлизавета, II місце - Хабенко Олена, III місце - Федоряченко Олександра. У старшій групі місця розподілилися таким чином: І місце - Дудкіма Регіна, II - Кіпаренко Анастасія, III - Капітанова Анастасія. Переможці отримали дипломи. Всі учасники конкурсу нагороджені грамотами за участь.

Присутні на конкурсі щиро нагороджували виступаючих оплесками. Було висловлено побажання не зупинятися на досягнутому, а цей захід зробити щорічним. Слід визначити, що ця подія відбулася у Рік дитячої творчості, який проголошено Указом Президента України. За думкою багатьох - це дієвий захід патріотичного виховання учнівської молоді.

Т.КОРЯЧКО
директор музичної школи №2 м.Білицьке.

"Новый шлях" №30
от 26 июля 2013 года





Останні новини:


Подібні статті:




Переглядів: 928 | Додав: admin | Теги: Конкурс, новости 2013 года, Музична школа у ЗМI | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]