П`ятниця, 29.03.2024, 13:33 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2014 » Січень » 22

     

    21 січня 2014 року у місті Красноармійськ відбувся VIII регіональний фестиваль церковних хорових колективів «Крещением отверзаются небеса».  У заході приймали участь більше двадцяти творчих колективів регіону. Тут були представлені міста: Красноармійськ, Родинське, Димитров, Білицьке, Краматорськ, Слов’янськ, Добропілля, Алчевськ.  Фестиваль призваний пропагувати хорову культуру, найкращі твори православних авторів та обмінятися досвідом хорового виконавства,  поділитися творчими здобутками та досягненнями.  Крім дорослих були і дитячі колективи, які починають свою творчу діяльність.

    Хор духовної музики викладачів нашої школи «Благовіст» з піднесенням, та відповідальністю готувався до цієї події. Було підготовлено три хорових твори: М,Лисенко «БОЖЕ, ВЕЛИКИЙ, ЄДИНИЙ»,  О.Побєдинський Кондак иконе «Всецарице» и колядку на вірші Блаженнійшого Патріарха Володимира «Эта ночь святая». ... Читати далі »

Категорія: Фестивалі | Переглядів: 665 | Додав: dirigor | Дата: 22.01.2014 | Коментарі (0)

ЯК досвідчена мама двох дітей, я завжди добре уявляла, що таке новорічне дитяче свято. Ялинка. Малята кумедно витанцьовують навколо, вихователі більше ніж діти переживають, щоб не було збоїв у сценарії, щоб наші доньки і синочки не позабували свої віршики, щоб ігри і конкурси пройшли весело і всі бажаючі взяли в них участь. Нарешті «Марія Іванівна» («Ольга Петрівна», «Наталія Павлівна», «Галина Сергіївна» тощо) в образі Діда Мороза роздає подарунки, і щасливі малі розходяться по домівках.
 
Цього року мою дитину, яка стала ученицею Білицької музичної школи, вперше чекав новорічний ранок у цьому закладі. Ми підготували костюм зайчика і, не очікуючи нічого дивного, прийшли на святкування. Діти заглядають у двері, батьки вмощуються на кріслах у глядацькому залі. Але тут звичну організаційну метушню перериває довгий автомобільний сигнал. Весілля? А от і ні, це на таксі прибув до найменших учнів музичної школи Дід Мороз. Всі буквально прилипли до вікон, в тому числі і мами з татами, і бабусі з дідусями. Оце так поява! Дід Мороз був вельми люб'язним і привітно помахав всім. Організатор свята, Олена Олімпіївна Губа, постійно тримала «градус» свята, при цьому не було і натяку на нервозність чи роздратування. Маленькі зайчики-акордеоністи-баяністи, котики-скрипалі, ляльки-піаністи, бджілки, вовчата, Дюймовочка, хоч і ніяковіли на сцені, але, дуже старалися показати всі свої музичні здібності.
 
Дід Мороз підбадьорював всіх маленьких музикантів, для кожного знайшов добре слово і цікаве запитання. Ну а коли він сів за рояль і віртуозно зіграв уривок з музичного твору - захвату глядачів не було меж. (До речі, роль Діда Мороза виконував не викладач музичної школи, а працівник ПК ш. «Білицька» А. Краснопольський).
 
Як і заведено, свято закінчилося роздачею солодких подарунків, адже і котики, і зайчик ... Читати далі »
Категорія: ЗМІ про музичну школу | Переглядів: 611 | Додав: admin | Дата: 22.01.2014 | Коментарі (0)