Субота, 20.04.2024, 10:58 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2016 » Березень » 11 » Тарасове слово в піснях
10:22
Тарасове слово в піснях

      На початку весни,  кожного  року в нашій країні вшановують пам’ять Великого Кобзаря. Ім'я Тараса Шевченка відоме в усьому світі: у багатьох країнах йому встановлено пам'ятники, його твори перекладені майже на всі мови світу, його ім'ям в Україні названо навчальні заклади, театри, площі, вулиці, міста. До речі в нашому місті Білицьке Будинок культури носить ім’я Тараса Шевченка та одна з вулиць теж названа його ім’ям. В хоровому класі нашої школи є пам’ятний куточок Тараса Шевченка.

        У  Білицькій музичній школі  учні хорового класу підготували своєрідний музичний дарунок, провели концерт у програмі якого були твори видатних композиторів, народні пісні на вірші Тараса Шевченка. Хор учнів молодших класів  керівник Губа Г.І., концертмейстер Тіщенко Г.В. підготував та виконав твори: В.Я.Рева «Садочки зацвіли»,  Я. Степовий «Зоре моя вечірняя», «Вітер в гаї не гуляє», А.Філіпенко «Садочки зацвіли».

     Хор учнів старших класів керівник Губа Г.І., концертмейстер Безсмертна В.С. представив до уваги слухачів такі твори: Д.Крижанівський «Реве та стогне Дніпр широкий», У.н.п. «По діброві вітер виє», Г.Гладкий «Зоре моя вечірняя», У.н.п. «Думи мої, думи мої», А.Кос-Анатольський «Учитеся, брати мої»

    Слухачі затаїв подих прослухали виконання музичних творів, дякували виконавцям оплесками. Окрім пісень також були прочитані вірші Кобзаря, які підготували учні: Тіщенко Роман, Зінкевич Анна, Королькова Марія.

      



Категорія: Шкільні концерти | Переглядів: 615 | Додав: dirigor | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]