Четвер, 25.04.2024, 06:15 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2017 » Березень » 9 » ТАРАСОВЕ СЛОВО І МУЗИКА
21:47
ТАРАСОВЕ СЛОВО І МУЗИКА

 Сьогодні, 9 березня, виповнюється 203 роки з дня народження Великого Кобзаря. Великий поет Т.Шевченко відомий усьому світові. Немає, мабудь, жодної людини, яка б не знала поета. Його ім’я стало символом нашого народу. Його твори читають, вчать напам’ять, виконують музичні твори, написані на його вірші. Учні музичної школи зі своїми викладачами підготували до цього дня концерт з творів написаних на вірші генія українського народу.

На сцені молодший хор. Керівник Губа Григорій Іванович, концертмейстер Тіщенко Ганна Вакторівна. Було виконано твір композитора Донеччини Віктора Реви «Садочки зацвіли», Пісня «Зоре моя вечірняя» написана видатним українським композитором Яковом Степовим, та ще один твір цього ж автора «Вітер в гаї не гуляє», Пісня «Зацвіла в долині» написана українським композитором Аркадієм Філіпенком.

На сцені Хор учнів старших клаів. Керівник Губа Григорій Іванович, концертмейстер Безсмертна Вероніка Станіславівна. Всесвітньо відома мелодія пісні «Реве та стогне Дніпр штрокий» вважалась народною. Проте мелодія пісні має свого автора. Ним є Данило Крижанівський. Мелодія К.Борисюка, обробка С.Орфєєва «Думи мої, думи мої» Тарас Шевченко, якому була чужа національна обмеженість, виступав із закликом не цуратися рідної мови, рідної культури, а вивчати, збагачувати її усім тим прогресивним, що є в культурі інших народів, віддавати себе служінню народові. пісня Анатолія Кос-Анатольського «Учітеся, брати мої» у виконанні Шевченко Наталі прозвучав вірш у перекладі на англійську мову. «Реве та стогне Дніпр широкий» Прочитали вірші Тараса Шевченко молодші учні Анна Зінкевич та Дарина Земелько.



Категорія: Шкільні концерти | Переглядів: 473 | Додав: dirigor | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]