Вівторок, 16.04.2024, 11:40 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2015 » Грудень » 31 » НАЙДОРОЖЧА ПІСНЯ - МАМИНА КОЛИСАНКА
11:28
НАЙДОРОЖЧА ПІСНЯ - МАМИНА КОЛИСАНКА

Мамина пісня – це мабуть  найдавніший жанр народної творчості . Перше що чує дитина після народження – це мамин лагідний голос, яким вона хоче заспокоїти дитину, заколисати її, навчити промовляти перші звуки, а потім слова. Чому у нас виникла думка провести такий захід, присвячений маминій пісні. В минулому році в репертуарі нашого хору була пісня в якій дівчинка зверталась до своєї ляльки, жалкуючи на погану погоду, відсутність можливості гуляти…

  Діти почали приносити на уроки своїх улюблених ляльок і співати їм цю пісеньку. А в цьому році ми звернулися до творчості видатного українського композитора – класика Якова Степового, який в кінці 19 на початку 20 сторіччя  записав і обробив багато дитячих народних пісень. Які увійшли в збірку його творів під назвою «ПРОЛІСКИ», Ой,ну,  люлі, котку… ,  Ой, ну, люлі коточок, Ой, ну, люлі котаю…, Ой, ну, люлі котку, не лізь на колодку…, А-а, люлі, налетіли гулі,  Повішу я колисочку, Ой, спи, дитя та інші.

 

В нашому суспільстві відбувається унікальне соціальне явище – звернення до глибини джерел прабатьківської культури і традицій. Завдяки народним колисковим пісням ми маємо змогу доторкнутись до народної мудрості, народних традицій, народної творчості.

   Лялька-мотанка  - українська народна лялька, символ жіночої мудрості, родинний оберіг, яка дарує нам потужний заряд позитивної енергії, повертає в дитинство – найщасливішу пору життя. Лялька виготовлена власноруч Тіщенко Г.В. разом с синами Романом та Льовою.

Глядачі уважно слухали колискові пісні у виконанні своїх дітей та щедро дарували їм свої оплески. Задоволення отримали і виконавці, і слухачі.



Категорія: Шкільні концерти | Переглядів: 806 | Додав: dirigor | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]