П`ятниця, 19.04.2024, 14:51 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2013 » Травень » 20 » А голос музики глибокий...
11:09
А голос музики глибокий...
А. ЧАЛА
 
Важко знайти людину, яку б залишила байдужою музика, духовні пісні. Тонкі, світлі, проникливі, сповнені ніжності, вони вражають мелодійністю, досконалістю, щирістю і простотою мови. Все це робить духовну музику доступною для тих, хто позбавлений музичної підготовки.
 
Тож коли буваєш у концертному залі музичної школи чи Палацу культури ш. «Білицька» і слухаєш виступи вихованців школи і хору духовної музики «Благовіст», то потрапляєш до іншого світу, іншого простору.
 
Очолює хор відома всім в Білицькому шанована особистість — Григорій Іванович Губа. Учасники хору складають дружний, злагоджений колектив однодумців. Про них можна говорити і про всіх разом, і про кожного окремо. Ці люди закохані в свою професію і у справу, якою займаються. І кожен з них - особистість, бо повністю віддає себе вихованню молодшого покоління, наших дітей.
 
Коли потрапляєш на їхні концерти, то забуваєш про все, здається, відбувається таїнство, і спускається благодать. Пісня -це велич і спокій. Зал завмирає... І ось - ніби кинули її у глибокий водоспад, майже басом звучать нижні ноти. І знову стрибок до найвищого регістра. Виконання духовної пісні вимагає високої майстерності, досконалої техніки володіння диханням. Але у хористів все відпрацьовано, злагоджено. Підтвердження тому - нашому колективу випала велика честь відкрити фестиваль духовної музики у Красноармійську, який відбувся 29 січня цього року.
 
І тільки - но Григорій Іванович робить жест рукою - як срібними дзвіночками зазвучали у притихлій залі прекрасні голоси. Слухачі завмерли і поринули у зовсім інший світ. А по завершенню виступу зал бурхливими оплесками подякував учасникам хору за подаровану насолоду. На сцену також піднімались колективи з Добропілля, Дружківки, Слов'янська, Донецька і багатьох інших міст.
 
Ми, мешканці Білицького, вдячні колективу викладачів за їхній благородний труд, за ту увагу, добре ставлення, які вони дарують дітям, за те, що несуть музичні шедеври людям.
 
Дипломанти I, II, III, IV регіональних конкурсів духовної музики, дипломанти обласного огляду виконавської майстерності - їхня майстерність завжди високо оцінюється. А це означає, що ці люди створюють історію нашого міста і є його гордістю. Ось їхні імена: Г.І. Губа та О.О. Губа, М.М. Годлик та B.C. Демчук, Л.В. Андреева та О.М. Андреев, Т.Г. Корячко та А.Ф. Гаріпова, О.В. Тищенко та 0.В. Леонова, Є.С. Савинська та І.В. Стьопіна, І.І. Чуєва та А.П. Подзіна.
 
Нас, членів ради ветеранів, часто запрошують у музичну школу на концерти. І ми завжди йдемо туди з великим бажанням і радістю.
 
І, відверто кажучи, без сліз не обходиться. Подивишся на дітей, які стараються правильно зіграти партію, хвилюються, переживають, і їхні почуття передаються тобі. Сидиш, слухаєш і згадуєш своє дитинство. А його ж не було. Замість дитинства була війна. Тому цінуємо ці виступи і залюбки ходимо на концерти.
 
Величезне спасибі діткам і їхнім викладачам і побажання творчих успіхів, удачі,, щастя, щоб світилося воно живим вогником у кожному домі, а головне многая лєта, як вони самі співають.
 
І ще одне побажання - частіше проводити концерти і збирати на них якнайбільше слухачів.
 
А. ЧАЛА
депутат Білицької міської ради
член міської ради ветеранів
 




Останні новини:


Подібні статті:




Категорія: ЗМІ про музичну школу | Переглядів: 668 | Додав: admin | Теги: новости 2013 года, Музична школа у ЗМI | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]